Complex rezidential - Care sunt avantajele

Complex rezidential – Care sunt avantajele?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, piata imobiliara din Romania a inregistrat o crestere exponentiala, multi cumparatori luand in considerare achizitionarea unei proprietati intr-un ansamblu rezidential nou construit. Numai in 2019, numarul locuintelor predate la cheie in Bucuresti a fost de peste 14.000, un nou record de dupa 1989. Municipiul Cluj-Napoca este, de asemenea, o zona de mare activitate pe piata imobiliara, cu peste 4.000 de unitati predate anul trecut.

Constanta, Craiova si Sibiu se afla la mica distanta, iar expertii de pe piata fac previziuni ambitioase pentru sfarsitul acestui an, cu peste 60.000 de locuinte construite la nivel national.

Cu sau fara problemele cauzate de pandemie, ansamblurile rezidentiale continua sa fie o atractie pentru romani.

Inainte de a te decide pentru aceasta solutie, este esential sa te informezi temeinic asupra oportunitatilor pe care le implica.

Care sunt beneficiile unui ansamblu rezidential?

Atunci cand te gandesti la un ansamblu rezidential, unul dintre primele lucruri care iti vin in minte este sentimentul general de constructie noua. Proprietatile care sunt noi, cu un design ingrijit si care lasa in urma toate dezavantajele cu care se confrunta chiriasii din blocurile mai vechi sunt intotdeauna mai atractive.

Este greu de imaginat un ansamblu rezidential in care sa ai probleme cu frigul pe timp de iarna. In timp ce blocurile vechi trec uneori printr-un proces de anvelopare indelungat care nu garanteaza intotdeauna o buna eficienta termica, cladirile noi sunt proiectate de la inceput pentru a face fata unei game largi de temperaturi exterioare.

De la peretii structurali, cu grosimi cuprinse intre 37 si 25 cm, realizati din caramida speciala cu goluri verticale, la noua generatie de ferestre si usi din PVC, pana la izolatia termica integrata in proiect inca din faza de proiectare, te poti baza pe confortul unei case noi. La toate acestea se adauga incalzirea prin pardoseala, lifturi moderne si facilitati de colectare selectiva a deseurilor puse la dispozitie de multi dezvoltatori.

Siguranta de care ai parte este printre cele mai importante avantaje! Exista o varietate de tehnologii de securitate diferite disponibile pentru ansamblurile rezidentiale, inclusiv interfoane si supraveghere video.

Pentru a atenua congestia traficului in orasele mari, o solutie comuna este construirea mai multor locuri de parcare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi costisitor si poate duce, de asemenea, la dimensionarea incorecta a spatiului pentru proiect. Dezvoltatorii apeleaza din ce in ce mai mult la investitiile in parcari ca raspuns la aceasta problema.

In cazul complexelor rezidentiale, este important sa se ia in considerare numarul de locuri de parcare necesare atunci cand se planifica proiectul. In cazul in care spatiul este prea putin, poate duce la congestie si la probleme pentru rezidenti. Daca spatiul este prea mare, poate fi, de asemenea, costisitor pentru utilizare. Este important sa se gaseasca un echilibru adecvat pentru fiecare complex.

Pe masura ce reglementarile privind transportul se schimba in Romania, dezvoltatorii incep sa ia in calcul si parcarile atunci cand isi planifica proiectele. Acest lucru inseamna ca preturile pentru spatiile de parcare vor creste pe masura ce municipalitatile solicita mai multe. Cu toate acestea, aceasta crestere a cererii va duce, de asemenea, probabil, la spatii mai accesibile pe termen lung.

In cazul in care iti doresti o noua locuinta, acceseaza  www.Presidentresidence.ro .

Istoria apartamentelor

Apartament vs. Apartament de bloc. Intr-adevar, nu exista o mare diferenta intre aceste doua cuvinte sau design, singura diferenta reala este in ce parte a Oceanului Atlantic decizi sa traiesti. In Marea Britanie, cuvantul „plat” poate fi folosit pentru a descrie o resedinta nu atat de eleganta, oarecum obisnuita, care nu are locuri de cazare elaborate sau chiar spatii separate pentru locuit, gatit sau dormit.

In schimb, aici, in America, se crede ca un apartament este mai luxos , mai spatios si cu unitati de cazare mai confortabile (adica camere separate) pentru rezidentii sai. Apartamentele pot fi descrise si ca spatii de inchiriat care nu formeaza neaparat intreaga cladire. Adica, aceste apartamente [sau spatii de inchiriat] pot fi adesea intr-o cladire care contine birouri, magazine sau incaperi mici multifunctionale care deservesc publicul.

Termenul „apartament cu gradina” a disparut de atunci, dar aceste tipuri de apartamente erau de obicei cunoscute ca locuinte cu mai multe unitati, cu inaltimi joase, avand spatiu considerabil de gazon sau gradina. Apartamentele cu gradina erau adesea aranjate in jurul curtilor, zonelor de joaca sau altor facilitati pentru rezidenti .

Acest stil de apartament are intrari separate pentru fiecare chirias sau o intrare comuna cu scari care servesc drept acces la unitatile individuale.

Caracteristica principala a unui apartament in stil gradina este ca fiecare unitate ocupa doar un nivel. Apartamentele cu gradina nu au avut aproape niciodata mai mult de 3 etaje si de cele mai multe ori nu au nevoie de scari sau lifturi. In plus, apartamentele in stil gradina pot include, de asemenea, alei de acces, garaje sau structuri de parcare pentru rezidentii sai si sunt adesea construite in peisajul natural al proprietatilor existente.

0 Shares