Ce ar trebui să conțină ghiozdanul de școală al copilului tău

Ce ar trebui să conțină ghiozdanul de școală al copilului tău

0 Shares
0
0
0

Clopoțelul a sunat deja în toate școlile din România, iar forfota și pregătirile pentru noul început de an școlar se simt în fiecare colț al țării. Chiar dacă cei mici își doresc probabil să prelungească vacanța cât mai mult, adulții încep să se preocupe de detaliile organizatorice. Dacă îți dorești să afli ce ar trebui să conțină ghiozdanul celui mic, mai jos vei găsi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul.

       Iată cele 7 lucruri pe care să le incluzi în rucsacul de scoală al copilului tău! 

1.    Rechizite

Cele mai importante lucruri care nu vor lipsi din niciun ghiozdan sunt rechizitele. Fie că ții cont de lista primită de la școală sau vei achiziționa ce consideri tu că este necesar, poți achiziționa rechizitele școlare de pe CRTBirotica.ro, site care îți pune la dispoziție diverse variante de produse pentru orice buget sau preferință. Ar fi recomandat să faci cumpărăturile împreună cu copilul tău pentru a-și alege produsele preferate, care l-ar putea ajuta în procesul de învățare.

2.    Pachet cu mâncare

În cazul în care îți dorești ca cel mic să aibă o alimentație sănătoasă și să nu i se facă foame cât timp este la școală, ai putea să îi pregătești un pachet cu mâncare cât mai variabil și bogat în nutrienți.

3.    Apă

Apa este esențială și ar fi recomandat ca o sticlă de apă să nu lipsească din ghiozdanul de școală pentru ca cel mic să rămână hidratat pe tot parcursul zilei.

4.    Produse de igienă

Știm cu toții care e situația din școlile din România, de aceea ar fi cel mai bine ca produsele de igienă să nu lipsească din geanta celui mic. Poți introduce șervețele uscate și umede, un gel antibacterian și alte produse în funcție de nevoile personale ale copilului.

5.    Carnet de note/Agendă

Un carnețel sau o agendă ar putea fi utilă pentru ca cel mic să își noteze temele, diverse date sau alte informații care ar putea fi utile mai târziu. Nu uita să pregătești și carnetul de note, deoarece unii profesori țin cont de acest detaliu.

6.    Bani

În diverse situații este posibil ca cel mic să aibă nevoie de bani, chiar dacă nu ar fi indicat să îi oferi o sumă mare, astfel acesta va învăța să fie mai responsabil, să gestioneze banii și să îi cheltuie într-un mod rațional.

7.    Medicamente

De cele mai multe ori școala este dotată cu cabinet medical, deci nu este nevoie să pui și medicamente în ghiozdan, doar dacă al tău copil are prescripție medicală și trebuie să își administreze medicație regulat. În acest caz anunță personalul școlii pentru ca situația să fie sub control.

În concluzie, obiectele ce vor fi adăugate în ghiozdan vor varia în funcție de persoană, vârstă și nevoi. Conținutul din geanta celui mic probabil va fi schimbat pe parcurs și va ajunge la forma finală în timp. Ar fi indicat să te consulți cu copilul tău pentru a ține cont de părerea și nevoile lui.

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like