Cat de important este jocul la pisici

Cat de important este jocul la pisici?

0 Shares
0
0
0

Jocul este esential in viata de zi cu zi a pisicii, tanara sau adulta. Aceasta activitate o stimuleaza, o ajuta sa faca efort si ii permite sa-si intareasca legaturile cu tine atunci cand te joci cu ea. Afla care este locul de joaca la pisica, care sunt beneficiile acestuia pentru pisica si care sunt activitatile pe care aceasta le poate desfasura, singura sau in compania ta.

Joaca: o activitate zilnica

Jocul are un loc important in viata pisicii. Pentru pisoi, jocul contribuie la invatarea ei despre vanatoare si la reflexele sale defensive. Odata ajunsa adult, locul jocului se poate schimba, in functie de rasa pisicii, varsta acesteia, educatia ei si mediul in care evolueaza.

O pisica obisnuita o sa se joace de la o varsta foarte frageda va aprecia mai mult jocul, pe care il va vedea ca un divertisment, dar si o stimulare pentru a socializa.

Daca pisica se joaca intr-un ansamblu de joaca pisici, este mai presus de toate pentru a-si satisface instinctul de vanatoare si nevoia sociala. De la 4 saptamani se joaca luptand cu fratii si surorile sale, cu scopul de a stabili o ordine ierarhica in cadrul fratilor. La 8 saptamani, inlocuieste aceste jocuri sociale cu jocuri mai de prada cu jucarii si obiecte.

O pisica care vine de pe strada sau a fost putin stimulata de joaca isi poate gasi interesul prin jocuri olfactive. Intr-adevar, pisica este foarte sensibila la mirosuri si, prin urmare, se poate simti atrasa si tentata sa se distreze cu obiecte parfumate, precum o pana, o piatra mica sau o minge parfumata cu catnip.

O pisica care are acces regulat in exterior nu trebuie neaparat sa se joace mai putin cu stapanul ei. Intr-adevar, nu iese sa-si gaseasca prietenii, ci mai degraba sa se plimbe, sa doarma la soare sau sa vaneze. Prin urmare, este important sa o stimulezi cu jucarii atunci cand este in casa, asa cum ai face cu o pisica de apartament.

Care sunt avantajele jocului pentru pisica?

Joaca este o activitate care are multe avantaje si beneficii pentru pisica.

  • Jocul, un mod de a face miscare

Joaca-te 10 pana la 20 de minute pe zi cu pisica ta, acest lucru este suficient pentru a o stimula fizic si psihic, in timp ce iti intaresti legaturile, complicitatea si increderea ei in tine. In plus, jocul permite pisicii tale sa faca eforturi si sa-si foloseasca energia in mod util.

  • Jocul, o modalitate de a calma temerile

O pisica adoptata recent sau care a avut un trecut dificil poate avea frica si poate refuza contactul. Joaca este o modalitate buna de a o linisti. Ea va invata sa aiba incredere in tine si sa formeze o noua relatie cu tine.

  • Jocul, o modalitate de a evita plictiseala

Pisicile de interior tind sa se plictiseasca mai usor decat un animal care iese in mod regulat. Daca lipsesti si in timpul zilei la serviciu, timpul poate parea lung si animalul tau de companie se poate plictisi rapid. Lasa jucariile la dispozitie astfel incat sa se poata juca de indata ce simte nevoia.

0 Shares